Eilinen ilta meni koulutuslautakunnassa. Tärkein käsittelyssä ollut asia oli kaupungin organisaatiomuutos ja siihen lautakunnan lausunnon antaminen. Yllätyksekseni virkamiehet olivat kirjoittamassaan lausunnossa lähteneet ottamaan voimakkaasti kantaa siihen, ettei uuteen lasten ja nuortenlautakuntaan saa sijoittaa lastensuojelua ja sen tukitoimia.

Olen ollut alusta alkaen sitä mieltä, että koko organisaatiomuutoksen helmi on ollut lasten ja nuorten asioiden niputtaminen samaan lautakuntaan. Tiedän, että sosiaalihuollonpuolella ajatusta vastutetaan ja perustelutkin olen kuullut (löytyvät sosiaali- ja terveyslautakunnan listalta parhaiten). Minuun perustelut eivät iske. En ymmärrä pelkoa siitä, että asiat pirstaloituvat sosiaalityön jaon myötä. Lastensuojelu pystytään kyllä järjestämään uudessakin organisaatiomallissa koko perhettä tukevaksi palveluksi, mikäli niin vain halutaan. Toisaalta asiat saadaan hoidettua vaikeasti ja huonosti, jos on tarvetta kiukutella.

No joka tapauksessa. Tein jo ennen kokousta ryhmässä esityksen, että lautakunta ei ota kantaa lastensuojelun poistamiseksi uudesta lautakunnasta. Kokouksessa koko lautakunta tuli yksimielisesti esitykseni taakse. Ja mikä parasta, monessa puheenvuorossa korostettiin sitä kuinka tärkeänä nähdään kaikkien lapsia ja nuoria koskeva päätöksenteko saman lautakunnan alle.

Viimeisten päivien aikana on saanut lukea ja kuulla positiivisia uutisia autoverotuksen uudistuksen osalta. Voin jopa todeta yhden vaalitavoitteistani toteutuvan vaikka en eduskuntaan valituksi tulisikaan. On ehdottoman tärkeää ilmastonmuutoksen kannalta siirtyä auton hankinnan verotuksesta kohti autonkäytön verotusta. Veromallin rakentaminen jossa verotetaan käyttömaksuna enemmän niitä autoja, jotka ovat päästöiltään suurempia on järkevää. Itse lisäisin uudistukseen vielä ns. dieselveron poistamisen. Uudet dieselautot ovat vastaavia bensavehkeitä vähäpäästöisempiä ja niiden polttoaineen kulutus on pienempää. Jään mielenkiinnolla odottamaan suunnitelmien muuttumista käytännöksi.

Tänään olen Perussuomalaisten krillattavana maahanmuutokeskustelussa. Saas nähdä kuinka äijän käy, kun aihe ei kuitenkaan ole sellainen missä tietotasoni on riittävä. Tilaisuudesta ja sen tunnelmista kerron lisää, mikäli siitä hengissä selviän.